Shipping policy

FRAKT

Fraktkostnaden baseras på ordersumman. Fri frakt gäller för köp över 1000 kr, gäller dock ej möbler där faktisk fraktkostnad tillkommer. För ordersummor på 1000 kr eller lägre tillkommer 65 kr i frakt.

LEVERANS

Din beställning skickas i de flesta fall med DHL Service point. Du får en leveransavisering som skickas till angivet mobiltelefonnummer eller e-post och hämtar ut leveransen på närmaste DHL utlämningsställe. För möbler sker leverans till uppgiven adress enligt överenskommelse med fraktbolag.

LEVERANSTIDER

Leveranstiderna ligger normalt på 3-5 vardagar för leveranser inom Sverige. Gäller ej beställningsvaror som möbler och tyg, eftersom dessa produkter ej är lagerförda.

Längre leveranstider än angivet kan förekomma under perioder då vi har hög belastning, slut på lagret, förseningar från leverantörer, med mera.

För leverans utanför Sverige är leveranstiden 5-10 vardagar.

AVBESTÄLLNING

Som privatkonsument har du rätt att avbeställa din order innan vi skickat ordern till dig. Detta gäller ej beställningsvaror som möbler och tyg, där beställningen eller för möbler godkänd orderbekräftelse är bindande.

AVGIFT FÖR OUTLÖSTA PAKET

För att förhindra att leveransen går i retur behöver den hämtas på utlämningsstället inom 14 dagar, annars debiteras en avgift om 395 kr (inkl moms) för att täcka de avgifter som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss.

TRANSPORTSKADADE VAROR

För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till denne inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid.

Detta gäller såväl synliga som dolda transportskador och det är därför viktigt att du packar upp och kontrollerar att produkten är felfri så snart som möjligt efter mottagandet.

Om skadan är synlig är det enklast om du anmäler detta direkt till utlämningsombudet (eller chauffören vid direktleverans) vid mottagandet av försändelsen. Be att ombudet/transportören gör en notering om skadan på din kopia av fraktsedeln eller i sitt pakethanteringssystem. Tänk på att alltid spara emballaget för att reklamationen ska kunna hanteras korrekt.

En produkt som är felaktigt expedierad bör anmälas snarast möjligt till oss, så åtgärdar vi felet.