Veckan efter Formex

Veckan efter Formex

Nu har vi klarat av en Formexmässa till, det var min 12:e mässa tror jag och då räknar jag inte in den enda gången vi var med på möbelmässan i början av “karriären” och alla gånger vi varit med på Nordiska trädgårdar och Hem & Villamässan, som till skillnad från branschmässan Formex riktar sig till privatpersoner. Så lite rutin börjar vi äntligen att få. Lars är alltid först på plats. Han målar, tapetserar, lägger golv och sätter upp hyllsystem och belysning. På bilden ovan till höger sitter en tapet med mitt nya mönster “Miramar”, som jag gjort ihop med Engblad & Co. Sedan är det dags att fylla den tomma montern med saker, det är då jag kommer in i bilden, för om jag skulle vara med i hela byggprocessen så skulle jag inte orka vara med på själva mässan.

När vi hämtat allting från lagret är det som att lägga ett stort pussel med våra produkter. Alla mönster och färger får inte plats, vi måste sovra för att det inte ska bli för överlastat, då tar sakerna död på varandra. Och fastän jag alltid har känslan av att vi inte kommer att få ihop det, så funkar det ändå till slut, och det vi valt ut samsas fint på hyllorna. I år var vi hemma redan vid niotiden kvällen innan mässan började, så tidigt har vi aldrig varit färdiga förut.

Det som jag tycker är det absolut bästa med mässorna är alla fina möten med kollegor och kunder. Men man är ganska utmattad efter dessa fyra dagar, både fysiskt och psykiskt, att möta så många människor och vara social är lika roligt som det kan vara jobbigt. Men jag är glad att jag orkar vara med så pass mycket ändå.

Samla inspiration på Formex

Under mässan tänker jag varje gång att jag ska gå runt och samla inspiration. Men jag har givit upp den tanken nu, jag blir lite mer stressad än inspirerad av Formex, i alla fall när det kommer till min egen kreativitet. Kan få lite lätt prestationsångest faktiskt. Så det blir att jag håller mig i min egen monter och sen hämtar jag min inspiration på annat håll.

Nu ska jag försöka bli frisk från en envis förkylning som jag troligtvis fick med mig från någon av alla jag kramade om på mässan, och sen ska vi faktiskt återigen vara med på möbelmässan, Stockholm furniture & Light fair, som börjar den sjätte februari. Vi fick i sent skede fick en plats på en yta för mindre designstudios, och där ska vi visa att jag förutom mindre prylar som kuddar, brickor, undderlägg och sådant vi främst visar för Formexbesökarna, även gör tyger, tapeter och annat som lika mycket vänder sig mot offentlig miljö. Bland annat har vi tagit fram ett tyg som lämpar sig för miljöer som kräver brandklassning. Tanken är att vi på möbelmässan, som också främst är en branschmässa, ska möta nya typer av kunder, som arkitekter och inredare, och övertyga dem om att mitt i allt det avskalade och enfärgade som oftast dominerar offentliga rum, så kan det vara fint att liva upp med en färg- och mönsterexplosion.

Det blir tack och lov bara en liten monter denna gång, 3×3 meter. Det är samma storlek som när jag ställde ut på min första Formexmässaoch typ en tredjedel av montern på bilderna ovan. Det ska bli bli spännande, även om jag bland annat på grund av denna envisa förkylning just nu i ärlighetens namn inte är tokpepp på att ställa mig på en mässa till så här tätt inpå Formex.

ps. Jag vill påminna er om att januari ut har alla mina “följare” 20 % på allt i min butik . Använd rabattkoden “nyheter20” i kassan. ds.

Och ni kan faktiskt hälsa på mig på möbelmässan. Sista dagen, lördagen den 10:e februari, är mässan öppen för allmänheten. Min lilla monter är längst ner i gången mellan A- och B-hallen, i området som kallas “Design Studio Area”. Mitt monternummer är AG:56. Biljetter hittar ni här.

Kanske ses vi där.

Hej så länge! 
/Nadja

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.