Tapetsamarbete med Engblad & Co

För ett år sen ungefär var jag på stora trenddagen med den fenomenale och väldigt rolige Stefan Nilsson, han som har koll på alla trender i världen. Jag som faktiskt då har noll koll  på trender och vad som är “inne” och “ute” i design, färger och mönster tänkte att det kanske kan vara bra att lära sig lite från mästaren. Sagt och gjort, vi åkte in till stan och på plats träffar jag många som jag lärt känna under årens lopp, mestadels då när jag ställer ut på Formex mässan.

Det var som vanligt väldigt underhållande och intressant föreläsning, han är en mästare på att fånga ens intresse och man blir inspirerad och lite förlamad på samma gång, då man inser hur jäkla mycket folk det finns som håller på med det jag gör, fast då inom alla områden, kläder, möbler, pryttlar , ja you name it!

I slutet av föreläsningen kom en kvinna in på scenen från Engblad & Co in och berättade om hur de plockat upp riktigt gamla mönster från deras arkiv in i deras kommande kollektion. Vi fick se originalmålningar till tapeter från förr, otroligt fina. Plötsligt ser jag en färgskala och likheter med ett mönster som jag då precis hade gjort, “Purple Vein”, Lars och jag tittade på varandra och vi tänkte nog båda två, hur ska jag kunna släppa det här samtidigt?!

Efter föreläsningen tycker Lars att vi ska gå fram och presentera oss och visa tyget som vi hade med oss i väskan av någon anledning, jag kände väl som vanligt mig lite blyg och inte helt pigg på att visa upp det jag gjort, men Lars drog iväg medan jag pratade med en kompis, och efter ett tag ser jag hur han vinkar till mig att jag ska  komma. Sen följde ett väldigt trevlig samtal och en förfrågan om ett eventuellt samarbete och jag måste säga att jag är glad att jag har en sambo som saknar spärrar när det gäller att ta kontakt med folk 

Så efter några veckor så tog Lars och jag bilen ner till Borås och mötte upp tjejerna på Engblads & Co, vi spånade på lite idéer utifrån alla mina teckningar jag hade med mig, och vi kom fram till att det skulle bli ett vattenmönster, vilket jag tycker passade utmärkt då jag har gjort ett i tusch som jag inte lanserat själv. Så väl hemma så började jag måla fiskar, alger och koraller i akvarell, det blev fint med det lite mer transparenta uttrycket då det skulle bli ett vattenmönster.

Nu får jag äntligen visa upp resultatet, tapeten “Miramar” som finns med i Engblad & Co´s lyxiga tapetbok “Lounge Luxe”. Är så stolt att ha fått med ett mönster där. Tapeten finns i en lite sval, silvrig nyans och i en kaxig guldig. Tack alla på Engblad & Co för förtroendet att få göra ett mönster till er, det känns som en ära att få vara en designer bland alla duktiga som ni haft samarbete med.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.