Flamingo - Ingela Lundwall - Nadja Wedin design

Ingela Lundwall gjorde en flamingo av tyg från Nadja Wedin Design

För ett tag sedan skrev vi om möbeltapetseraren Charlotta Lundin som vann ett pris i återbruk när hon designade en schäslong av vårt tyg Catzy. Och just det är ju bland det roligaste som finns – att få se mönster från Nadja Wedin Design att  leva vidare i nya spännande former och miljöer.  

En som har tyg, skapande och design som röd tråd genom hela livet är Ingela Lundwall. Hon är utbildad dekoratör, vad som idag kallas ”visual merchandiser”. Idag är hon egen-företagare och jobbar mest som inredningsdesigner mot företag och privatpersoner.

   – Till viss del beror det på att jag bor och har min bas i Sundsvall, då får man vara lite uppfinningsrik. Det är bra då att ha många kreativa ben att stå på. Eftersom det inte finns överdrivet många affärer så kan jag inte bara skylta fönster, då kan jag även arbeta med scenografi eller rekvisita, säger hon. 

“Vill skapa världar”

Och det var till butiken Inredningshuset, som har tyger från Nadja Wedin Design, i Sundsvall som Ingela använde tyget ”Flower Power” till att skapa en flamingo till butikens sommarskyltning. 

   – Personligen har jag alltid gillat flamingos som inredningsdetalj och som djur. Och när jag skulle planera för den här skyltningen så ville jag få in en flamingo och till det var det här mönstret av tyget perfekt.   

   – När jag gör inredningar så vill jag skapa världar, jag vill ha som ett tema för ett rum.

Tydligt med Ingela är att hon i sin byrålåda har många kreativa projekt – något som gör att det alltid finns något att arbeta på eller pyssla med.

   – Min egna stil när jag illustrerar är lite likt mot Nadjas tyger – jag gillar ju att teckna djur och natur mer än människor, så min stil är åt samma håll.

   – Men sen blir det i och med olika uppdrag att jag kan bestämma lite själv. Som med skyltningen på Inredningshuset – då bestämde jag att jag ville ha en klädd flamingo och då får man möjlighet att testa på det, då var det bara att köra. Sen tog det lite tid, men allt går bra med en limpistol och häftpistol.

Hur upptäckte du Nadja Wedin Design?

   – Jag har haft bra koll på henne och hennes design länge och sett henne på Formex och så. Sen hade de hennes tyg på Inredningshuset och eftersom jag gjorde en skyltning för dom så arbetade jag bara med tyger som de sålde.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.